Morotsbullar
Publicerat: 2011-03-22, 18:13:00


Är inte nybakade bullar bland det godaste som finns? Idag bakade jag morotsbullar och dom blev supergoda! Känns bra att man kan äta dom med gott samvete eftersom dom typ bara innehåller nyttiga ingredienser. Här är receptet:
Ingredienser
50 g jäst
5 dl vatten, ca 37°
4 dl riven morot
2 tsk salt
250 g keso
1 msk rapsolja
4 dl grahamsmjöl
Ca 15 dl vetemjöl special med fullkorn
Beskrivning
1. Rör ut jästen med vattnet. Arbeta in övriga ingredienser, till sist så mycket vetemjöl att du får en smidig deg. Knåda noga, täck och jäs 30 minuter.
2. Värm ugnen till 225°. Knåda degen lätt på bakbordet. Rulla ut två längder, dela dem i bitar och forma till bullar. Ställ bullarna på en plåt med bakpapper och låt dem jäsa övertäckta i 20 minuter.
3. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna på galler.
Kommentarer
Postat av: Marie Svensson
Blev det smaskigt?!
Det ser ruggigt gott ut, funderar på ett bak! :)
Postat av: Elin
Dom blev faktiskt jättegoda! Ser lite torra ut men blev väldigt saftiga! :) Tycker du gör rätt i ett bak! ;)
Trackback